|
TOFUOHJEITA
Kylmä Tofu (hiyayakko) 4 hengelle
- 1-2 tofupakkausta
- 10 cm purjoa tai pieni ruohosipulinippu
- Inkivääritahnaa tai tuoretta inkivääriä raastettuna
- 4 rkl soijakastiketta
- leikkaa tofu kuutioiksi neljälle hengelle ja jätä
leikkuulaudalle,
kunnes liika vesi on valunut pois
- hienonna pesty purjo tai ruohosipuli ja
raasta inkivääri
- aseta tofupalat tarjoilukulhoihin tai lautasille,
lisää päälle raastettu inkivääri,
hienonnettu purjo
tai ruohosipuli ja kaada päälle soijakastiketta
- tarjoile kylmänä
Misokeitto (misoshiru) 4 hengelle
- 8 dl vettä
- 1/2 rkl dashijauhetta (boniitti-tonnikalasta)
- Kasviksia, esim. wakame-merilevää, sipulia, purjoa, shiitakesieniä,
munakoisoa,
kiinankaalia, vihreitä papuja, pavunituja, retikkaa, lihaa tai kalaa
(valitse näistä vaihtoehdoista muutama)
- Muutama kuutio tofua
- 4 rkl misotahnaa
- mittaa vesi kattilaan
- anna veden kiehahtaa
- lisää dashijauhe
- lisää kasvikset sekä liha tai kala kiehuvaan liemeen ja keitä niitä muutama minuutti
- ota kattilasta 1 dl lientä ja liuota misotahna siihen
- ota kattila pois liedeltä, lisää miso ja tofu (misoa ja tofua ei keitetä)
Tofu-salaatti 4 hengelle
- 1 punainen sipuli
- 1 pakkaus tofua
- viipaloi sipuli ohuiksi siivuiksi
- paloittele tofu kuutioiksi
Salaattikastike:
- 1/3 dl riisietikkaa
- 1 rkl paahdettua seesamiöljyä
- 1 rkl soijakastiketta
- kaada salaattikastike tofukuutioiden ja viipaloidun sipulin päälle
- anna maustua n. 20 min ja tarjoile salaatti kylmänä
|