Japanilainen ruoka- ja keittiötarvikeliike Helsingissä
Linkit

TOFUOHJEITA


Kylmä Tofu (hiyayakko) 4 hengelle

- 1-2 tofupakkausta
- 10 cm purjoa tai pieni ruohosipulinippu
- Inkivääritahnaa tai tuoretta inkivääriä raastettuna
- 4 rkl soijakastiketta

  • leikkaa tofu kuutioiksi neljälle hengelle ja jätä leikkuulaudalle,
    kunnes liika vesi on valunut pois
  • hienonna pesty purjo tai ruohosipuli ja raasta inkivääri
  • aseta tofupalat tarjoilukulhoihin tai lautasille, lisää päälle raastettu inkivääri,
    hienonnettu purjo tai ruohosipuli ja kaada päälle soijakastiketta
  • tarjoile kylmänä


Misokeitto (misoshiru) 4 hengelle

- 8 dl vettä
- 1/2 rkl dashijauhetta (boniitti-tonnikalasta)
- Kasviksia, esim. wakame-merilevää, sipulia, purjoa, shiitakesieniä, munakoisoa,
  kiinankaalia, vihreitä papuja, pavunituja, retikkaa, lihaa tai kalaa
  (valitse näistä vaihtoehdoista muutama)
- Muutama kuutio tofua
- 4 rkl misotahnaa

  • mittaa vesi kattilaan
  • anna veden kiehahtaa
  • lisää dashijauhe
  • lisää kasvikset sekä liha tai kala kiehuvaan liemeen ja keitä niitä muutama minuutti
  • ota kattilasta 1 dl lientä ja liuota misotahna siihen
  • ota kattila pois liedeltä, lisää miso ja tofu (misoa ja tofua ei keitetä)


Tofu-salaatti 4 hengelle

- 1 punainen sipuli
- 1 pakkaus tofua

  • viipaloi sipuli ohuiksi siivuiksi
  • paloittele tofu kuutioiksi

Salaattikastike:
- 1/3 dl riisietikkaa
- 1 rkl paahdettua seesamiöljyä
- 1 rkl soijakastiketta

  • kaada salaattikastike tofukuutioiden ja viipaloidun sipulin päälle
  • anna maustua n. 20 min ja tarjoile salaatti kylmänä

Tätä sivua ei ole (vielä) englanniksi tai japaniksi.

TOKYOKAN
Annankatu 24
00100 HELSINKI
Puhelin: (09) 622 5553
Telefax: (09) 622 5552
Sähköposti: info (at) tokyokan.fi
Avoinna ma-pe 10-18, la 10-15


Sivu on päivitetty viimeksi 1.10.2015