SUSHIAINEKSET

Sushia on syöty Japanissa vuosisatoja. Se on Japanin kansallisruokaa.
Nykyisin sen suosio on yhä vain kasvanut. Länsimaissakin sushi on herkullista,
vähäkalorista ja valkuaisainepitoista ruokaa. Siinä on hyvä määrä
hiilihydraatteja ja vitamiineja. On erilaisia susheja erilaisin täyttein,
mutta yhteistä kaikille on etikkainen riisi. Sushi tehdään suupaloiksi ja
asetellaan tarjoiluvadille huolellisesti ja taiteellisesti.
Tokyokanista saat kaikkia näitä aineksia, joita tarvitset sushin valmistukseen.
Sushiriisi
(001 shari, pakkauskoko 1010 g)
Sushin tärkein perusta on hyvä riisi - se on sushin sydän. Komachi ja Fukusuke
ovat lyhytjyväisiä, pyöreitä ja oikealla tavalla tahmeita lajikkeita sushiriisiksi.
Sushietikka
(LE01400 sushi-su 624 g, CF01020 su 755 g , MJ01230 sushinomoto 110 g)
Riisietikka on tärkeä lisä sushiin. Sushin nimikin juontuu etikasta,
sillä SU merkitsee etikkaa ja SHI kädentaitoa. Japanilainen riisietikka
on maultaan mieto ja makeahko. Valmis sushi-su-etikka on helppokäyttöinen
ja erittäin laadukas. Su-etikkaan lisäät sokeria ja suolaa, jotta mausta
tulisi oikeanlainen. Halutessasi voit käyttää myös sushinomoto-kuivaetikkaa.
Nori-merilevä
(PC00968 nori 50 arkkia 205 g, PC00770 yakinori 10 arkkia 47 g)
Käytä valmiiksi paahdettua yakinoria. Paahtaminen parantaa levän
makua ja rakennetta. Mitä tummempi nori, sen parempi laatu ja vastaavasti,
mitä vaaleanvihreämpi, sen arkipäiväisempi. Norissa on paljon
valkuaisaineita, kalsiumia, A-vitamiineja ja rautaa.
Wasabi
(sabi, JD01010 jauhepurkki 43 g, JD01040 287 g, JD02050 tahnaputkilo 59 g)
Wasabi on japanilaista piparjuurta, jota kasvaa vain Japanissa.
Voit käyttää joko tahnaa tai kuivattua jauhetta, johon lisäät hiukan vettä.
Maultaan wasabi on erittäin voimakas, joten käytä sitä varoen.
Soijakastike
(shoyu, murasaki, esim. CA0211 Yamasa vähäsuolainen 347 g,
CA02160 Yamasa vähäsuolainen 900 g, CA02310 sashimi-shoyu, 458 g)
Käytä sushin dippaamiseen ja muutenkin japanilaiseen ruokaan aina japanilaista soijakastiketta.
Valittavana on normaali- ja vähäsuolaiset soijakastikkeet tai makeahko sashimi-soijakastike.
Marinoitu inkivääri
(FF060601 gari, 329 g)
Inkiväärilastuja makeassa riisietikkaliemessä. Garia nautitaan erilaisten
sushipalojen lomassa, koska inkivääri puhdistaa suun.
Katsuo-tonnikalaliemijauhe
(HC01020 dashi, 67 g)
Kun teet japanilaisen sushimunakkaan (tamagoyaki), tarvitset
siihen sokerin lisäksi dashia antamaan oikean makuvivahteen.
Vihreä tee
(o-cha, o-agari, QA01100 sencha 110 g, 3208 teepussit 97 g)
Nauti sushin kanssa vihreää teetä. Saat sitä joko irto- tai pussiteenä. Vihreä tee virkistää.
Tofunyytit
(BP02020 o-inariage, 366 g)
Tofunyytit on tehty friteeratusta tofusta ja säilötty makeaan soijakastikkeeseen.
Kun täytät nyytit sushiriisillä (shari), saat “nyyttisushia” (inarizushi).
Noritama- ja furikake-mausteseokset
(NA01020 okaka-furikake 35 g, NA01060 noritama 59 g)
Kun teet Kalifornia-makirullia, käytä näitä miedon makuisia mausteseoksia.
Pussit sisältävät nori-merilevää, seesaminsiemeniä, kananmunaa,
katsuo-tonnikalaa ja soijakastiketta sirotemuodossa.
Marinoitu luumutahna
(umeboshi, esim. FE46010 putkilo 56 g)
Umeboshitahna on kirpeän mutta pikantin makuinen maustetahna. Käytä käsinkäärittyyn temaki-sushiin.
Misokeitto
misoshiru, GC03966 wakame-misoshiru 196 g, GC03968 tofu-misoshiru 149 g)
Halutessasi voit nauttia sushin kanssa mietoa misokeittoa. Misokeitto sisältää
käynyttä soijapaputahnaa, wakame-levää ja tofua. Hämmennä annospussin
sisältö kupilliseen kuumaa vettä.
Sushiset
(3000 g)
Tähän aloitussettiin on kootu kaikki tarpeellinen: nori-merilevä, bambumatto, sushietikka,
soijakastike, sushiriisi, gari-inkivääri, wasabitahna ja kuusi syömäpuikkoparia.
|