ASTIAT JA VEITSET

Tokyokanista saat seuraavat välineet ja astiat,
joita tarvitset sushin valmistuksessa ja tarjoilussa.
Sushimatto
(VF0703 makisu, 83 g)
Kun teet maki-sushirullia, tarvitset bambumaton. Maton avulla saat kaikki kuhmurat
ja epätasaisuudet pois ja voit muotoilla sillä niin sushirullan kuin munakkaankin. Käsinpestävä.
Pelkkä pyyhkiminen kostealla riittää useimmiten.
Nigirisushimuotti
(ZA03040 nigirisushi no oshigata, 54 g)
Nigirisushin (riisipallo, jonka päällä on kalapala) valmistukseen saat helpotusta,
kun käytät muottia. Konepestävää muovia.
Riisilasta
(XA08 shamoji, 38 g)
Oikeanmallinen riisilasta ei riko riisiä ja helpottaa etikan sekoittamista riisiin.
Materiaali on useimmiten bambu. Kastele ennen käyttöä. Käsinpestävä.
Japanilainen munakaspannu
(ZA01165 tamagoyaki furaipan, 332 g)
Munakaspannu on japanilaisittain neliskanttinen, koska sushimunakkaan täytyy olla
tämän muotoinen. Vain munakkaan paistoon. Käsinpestävä.
Kalanruotopinsetit
(VD5105 honenuki, 35 g, VD51051 35 g)
Helpottaa ruotojen poistamista. Materiaali ruostumaton teräs. Konepestävä.
Sushitarjoiluastia
(ZA03266 sushioke, 290 g)
Tässä astiassa saat koristeelliset ja taidokkaat sushipalat kauniisti esille.
Astia on lakattua muovipuristetta. Käsinpesu haalealla vedellä ilman
pesuainetta pehmeällä sienellä, jotta kaunis kiilto säilyisi. Sipaise silloin
tällöin ruokaöljyä pinnalle. Pyyhi ylimääräinen öljy pois pehmeällä kankaalla.
Sushilautanen
(ZA14067 sara, 282 g)
Tarjottavat sushipalat tulevat tällä lautasella kauniisti esille.
Lautanen on malliltaan useimmiten suorakaiteen muotoinen. Konepestävää posliinia.
Dippilautanen
(ZA14068 chiyoguchi, 63 g)
Tässä pidetään soijakastiketta, johon sushipalat kastetaan ennen syömistä. Konepestävää posliinia.
Puikkoalusta
(ZA14056 hashioki, 35 g)
Riisipuikkojen kärjet pysyvät näiden avulla puhtaana. Kauniita kuin korut. Konepestävää posliinia.
Riisipuikot
(VA01410 lakatut puikot / nuribashi, 20 g)
(VA03517 kertakäyttöpuikot / waribashi, 512 g)
Sekä lakatut että kertakäyttöpuikot on tehty yleensä japaninsypressistä (hinoki),
kertakäyttöpuikot myös bambusta (take). Pestävä käsin ja kuivattava käytön jälkeen.
Sakekarahvi
(ZA06268 tokkuri, 200 g)
Lämmitä sake vesihauteeseen upotetussa tokkurissa. Konepestävää posliinia.
Sakekuppi
(240-3-4B ochoko, 100 g)
Tästä juot saken. Konepestävää posliinia.
Sushi-teekuppi
(ZA06227 yunomi, 243 g)
Japanilainen sushi-teekuppi on korkean pitkänomainen. Kuvioina on esimerkiksi
sushikalojen nimiä kanji-kirjoitusmerkeillä. Konepestävää posliinia.
Keittokulho
(ZA14053 shiruwan, 97 g)
Misokeitto maistuu ja näyttää paremmalta, kun tarjoat sen aidosta
japanilaisesta keittokulhosta. “Sattumat” poimitaan keitosta puikoilla,
muuten liemi juodaan keittokulhon reunalta. Astia pitää hyvin lämmön.
Lakattua muovipuristetta. Pestävä käsin pehmeällä sienellä.
Veitset (bocho)
Kaiken ruuanlaiton A ja O on hyvä veitsi. Japanissa valmistetut veitset ovat
korkealaatuisia ja arvostettuja. Tokyokanin veitsien materiaali on hiiliteräs.
Se on paras materiaali, mutta vaativa käyttäjälleen: veitsi on pestävä ja kuivattava
heti käytön jälkeen, koska se muuten ruostuu helposti. Säilytettävä kotelossa
tai veitsitelineessä, koska veitsi lohkeaa, jos se kolhiintuu. Teroita keraamisella hiomakivellä tai puikolla.
Yleisveitsi (VD96002 150 g, pituus 16 cm)
Kala- ja lihaveitsi (XA07 deba-bocho, 225 g, pituus 16 cm)
Vihannesveitsi (XA41 usuba-bocho, 190 g, pituus 17 cm)
|